Полагане на защитни и декоративни покрития по безвъздушен (Airless) метод

Какво представлява безвъздушния /Airless/ метод?

Този метод осигурява атомизирането на течното покритие чрез разпръскването му през дюза с малки размери под действието на високо налягане без да се смесва с въздушна струя. За целта се използуват бутални помпи, най често задвижвани със сгъстен въздух, които компресират боята до необходимото налягане. Това налягане се регулира плавно от 0 до 500 бара в зависимост от гъстотата на боята и отвора на използуваната дюза.
Чрез този метод се намалява добавянето на допълнително количество разредители с което се повишава качеството на положените антикорзийни покрития. Тъй като се работи с по гъсти консистенции на покритията, безвъздушният метод позволява да се постигне по голяма дебелина на положения слой от една ръка. Последното води до значително по висока производителност.

Методът на безвъздушното полагане на покритията се използува и в мебелната промишленост, като се комбинира с въздушна асистенция /система “Air Combi”/.

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържанието, което е възможно да Ви интересува. Продължавайки да използвате този сайт, Вие се съгласявате с нашата политика за използването на бисквитки.